Donderdag 08-07-2010 17.30 uur

Zoals jullie misschien al in het verhaaltje van Saphira hebben gelezen, hebben we gisteravond gratis gegeten. Er was 'social hour' in het hotel. Dat is er iedere woensdag, dus we hadden geluk. Ze hadden hamburgers en hotdogs van de barbeque. En je kon  er nog van alles bij nemen. Zelfs het drinken was gratis. Nog nooit zoiets meegemaakt. Het smaakte ook allemaal prima. Vervolgens hebben we op de kamer nog een aantal spelletjes (jokeren en uno) gedaan. Daarna lekker gaan slapen.
Vanmorgen hebben we lekker rustig aan gedaan. We hoefden alleen maar van Oxnard door LA naar San Diego te rijden. Ongeveer 3 tot 4 uur, afhankelijk van de drukte. Eerst heerlijk ontbeten in het hotel. Ze hadden een uitgebreid buffet en je kon ook zelfs wafels maken. Dat vond Saphira erg leuk en vooral erg lekker, maar ook Henk en ik hebben er van zitten smullen. Vervolgens de auto weer inpakken en op weg. Het uitchecken gaat hier trouwens supersnel overal. Bij het inchecken geef je je creditcard al af en op de morgen dat je weer vertrekt ligt de rekening al op de mat. Die kun je dan van tevoren nakijken. Als je de kaartjes (sleutels) van de kamer dan weer inlevert en de rekening klopt, dan kun je meteen op weg. Prima geregeld! Ik zag eerlijk gezegd een beetje op tegen vandaag. Door LA heenrijden over drukke snelwegen is niet mijn idee van een leuke autorit. Gelukkig zag Henk er helemaal niet tegenop. We werden door de navigatie over de meest westelijke snelweg gestuurd en gingen dus ook niet over de meest drukke wegen in het centrum. Het was op sommige plaatsen nog steeds druk, maar we hebben niet echt veel file gehad. Uiteindelijk waren we om half 2 al bij ons volgende hotel, de Old Town Inn in San Diego. Onze kamer was alweer klaar, dus dat was wel fijn. We konden dus meteen op weg naar de lunch.
Daarvoor gingen we naar de Old Town van San Diego. We wisten helemaal niet wat het was, maar het bleek een nagebouwd stadje uit de 19e eeuw te zijn. Erg leuk om te zien. Er staan ook nog een paar originele huizen, waaronder een 'hacienda'. Er zitten een paar museums die je allemaal gratis kunt bezoeken. Verder zitten er voornamelijk winkels en restaurants in de nagebouwde huizen. Sommige winkels zijn echt vreselijke toeristenwinkels, maar er zitten ook winkels tussen die er uit zien als vroeger. De mensen die daarin bedienen zijn ook allemaal verkleed. Het was echt heel erg leuk. En we hebben heerlijk gegeten: Mexicaans. Tenslotte zitten we nu vlakbij de grens met Mexico. Saphira heeft nog een leren armbandje met een bloem gekocht en leren stukjes met veters om in het haar te doen. Het was echt een aangename verrassing om zoiets hier te treffen. We hebben dus weer een leuke middag gehad. Terug in het hotel zijn Henk en Saphira weer gaan zwemmen. Ik wilde de was even gaan doen, althans het ondergoed en de sokken. Tot mijn grote vreugde zag Henk dat er wasmachines en drogers in het hotel beschikbaar zijn. Een wasje draaien kost 75 dollarcent en de droger 1 dollar. Ik heb dus meteen alle vuile kleren gewassen. Het zit nu net in de droger. Hartstikke makkelijk zeg!
Straks gaan we ergens even wat eten en dan vroeg naar bed. Morgen is Sea World om 9 uur open en dan willen we er ook zijn. Het is maar 10 minuten rijden, dus dat is wel fijn. De kaartjes hebben we net al in het hotel gekocht, dus dat is ook al in orde. Eens kijken wat de dolfijnen, orca's, zeeleeuwen en andere zeedieren allemaal voor ons in petto hebben. Ik ben erg benieuwd en Saphira verheugd zich vooral heel erg op de orca's.
De foto's volgen later nog. Het internet is in dit hotel te traag om de foto's te kunnen uploaden, dus die houden jullie nog tegoed.