Woensdag 07-07-2010 17.00 uur

Gisteravond hebben we vlakbij het hotel gegeten. Henk en Saphira waren dat restaurant tijdens hun wandelingetje tegengekomen. Ze hadden er ook een kindermenu en Saphira heeft gesmuld van de pasta met kaas en boter. Henk en ik hebben ook heerlijk gegeten. Ik had ook nog een toetje genomen: zuurdeeg brood met kaneel en van alles en nog wat. Het was bijzonder lekker, maar natuurlijk veel te veel.
Vanmorgen vroeg opgestaan en om half 8 ontbeten in het hotel. Er was een ontbijtbuffet en dat vond vooral Saphira geweldig. Ze kon pakken wat ze wilde. Heel handig vond ze dat. Om ongeveer half 9 gingen we op weg. We zaten meteen op de 'Big Sur'. Dat is de scenic route langs de kust. En inderdaad is deze route erg mooi. Het was wat mistig en door de groene heuvels, begroeide rotsen en de zee deed het ons denken aan de scenic highway van Ierland. Het was werkelijk schitterend. De weg kronkelt langs de kust omhoog en weer naar beneden, om de heuvels heen. En soms wat verder het binnenland in. Dan kom je terecht in bossen met vooral veel naaldbomen. Het moet heerlijk zijn om hier te wandelen en er zijn dan ook veel resorts in de bossen. Soms is het bijna uitgestorven en zie je alleen een rijtje Amerikaans brievenbussen staan, terwijl er geen huis te zien is. Heel apart! We hebben echt ademloos gekeken en zijn regelmatig gestopt bij 'Vista Points'. Dat zijn uitzichtpunten. En daar zijn er heel veel van langs deze route. Bij sommige uitzichtpunten kijk je op een blauwwitte zee met vele rotsen waar het water tegenaan beukt. En bij andere punten kijk je op groene heuvels langs het water zo ver als je kunt kijken. Bij sommige uitzichtpunten lopen ook eekhoorns en sommige Amerikanen zijn daar heel bang voor. Dus toen een mevrouw in haar auto wilde gaan zitten en deze op slot vond, wist ze niet hoe hard ze naar haar man moest gillen dat hij heel snel de deur moest opendoen. Lachen!
Bijna aan het eind van de Big Sur is een plek waar olifantzeeleeuwen zitten. Sommigen lagen op het strand en anderen lagen op rotsen voor de kust. Het was op dat punt erg druk met toeristen, terwijl het verder toch heel rustig was op de weg. Maar het is een lange strook waar je naar de dieren kunt kijken, dus we hebben het goed kunnen zien. En ook veel foto's gemaakt. Ook met de telelens. We hebben daar echt wel een lange pauze gehouden, want het was erg leuk om te zien. Vervolgens weer verder gereden. Regelmatig moesten we stoppen in verband met wegwerkzaamheden. Dan was er 1 strook afgesloten en moest je op elkaar wachten. De wegwerkers geven duidelijke aanwijzingen en zwaaien en bedanken vriendelijk als je je eraan houdt. Nog heel gezellig ook dus. En we hadden toch geen haast! In de buurt van Santa Maria zijn we van de weg afgegaan om even wat te eten. Het werd de MacDonalds, want daar wilde Saphira graag een keer naartoe. Erg origineel. Hahaha!!! Vervolgens weer verder. En ook al is dit niet meer de Big Sur, dat wil echt niet zeggen dat het landschap hier niet mooi is. Nog steeds groen en heuvelachtig met een slingerende weg (soms 2-baans en soms 4-baans) en prachtige uitzichten. Hier en daar ligt een grote kale rots in de heuvels met eeuwenoude groeven erin. Prachtig om te zien. De navigatie stuurde ons een stuk binnendoor (was een stuk korter) en toen kwamen we langs heel veel paardenranches. Hier waren veel weilanden met soms ook grote kuddes koeien. Weer een heel ander landschap. Uiteindelijk kwamen we bij Santa Barbara weer op de snelweg CA-101 uit. Daarover reden we verder naar Oxnard. Het hotel heet 'Residence Inn Marriot' en ligt maar een stukje van de snelweg af. Dus morgen kunnen we weer snel op weg. We zijn nu al vlakbij LA. Het hotel bestaat trouwens uit allemaal huizen, die 4 kamers op de begane grond en 4 kamers op de bovenverdieping bezitten. Wij hebben een hoekkamer op de bovenverdieping. Dit was het enige hotel dat we niet van tevoren in Nederland hadden geboekt, maar die Henk op de laatste avond in San Francisco heeft gevonden en geboekt. De kamer heeft een zitkamer, een keuken, een slaapkamer en badkamer beneden en een slaapkamer en badkamer boven. En het zwembad (1 van de 2) ligt voor de deur! Henk en Saphira zijn nu dus ook lekker aan het zwemmen en straks gaan we even wat drinken. Ik stop er dus mee, want ze zullen zo wel komen. De foto's zijn ook weer bijgewerkt. Er zijn er nog een aantal toegevoegd aan het album van San Francisco en er is een album voor de Westkust bijgekomen. Veel plezier!