Zondag 04-07-2010 17.30 uur

Vandaag is het Independance Day in Amerika. De belangrijkste feestdag. Vanmorgen waren we erg benieuwd wat we ervan zouden merken. We waren alweer vroeg wakker. Terwijl we gisteravond toch niet heel vroeg in bed lagen. Na bij Lori's Diner te hebben gegeten gingen we om 10 uur naar bed. Lori's Diner is een jaren 50/60 tent waar zelfs een oude auto binnen geparkeerd staat. Gisteravond zaten we naast de auto. Begonnen met 'Beer battered onion rings' en zeer pittige 'Buffalo wings'. Daarna een lekkere steak gegeten.
Vanmorgen eerst samen met Saphira naar de Starbucks geweest om heerlijke koffie en chocolademelk te halen en lekkere dingen als ontbijt, zoals scones, croissants en bananen-notenbrood. Dus op de kamer ontbeten.
Om ongeveer 9 uur vertrokken we met een taxi naar de Golden Gate brug. Speciaal zo vroeg omdat ik weet dat de zon dan vanaf de goede kant op de brug schijnt. En dat levert mooie foto's op! En het weer was echt stralend. Een strak blauwe lucht met een felle zon. Maar eenmaal bij de brug aangekomen, bleek deze in zijn beroemde mist te zijn gehuld die vanaf de zee binnendrijft. Wel een heel mooi gezicht, maar toch ook wel een beetje jammer. Saphira was erg onder de indruk van de brug en ging enthousiast foto's maken. Toen wist ik het zeker: Saphira gaat geweldig genieten van deze vakantie! Ze vond het geweldig om over de brug te wandelen en we moesten alle bordjes vertalen. En er staan heel wat borden met waarschuwingen en dergelijke op de brug. We zijn bijna tot de helft gelopen. Soms verdween de mist een beetje en konden we de stad zien liggen en het volgende moment was er bijna niets meer te zien. Een hele aparte ervaring. Vervolgens weer terug gelopen en even naar de souvenirwinkel geweest. Daar kocht Saphira een sleutelhanger met een foto van de brug.
En vervolgens op weg naar de weg langs het strand, door Crissy Field. Een mooie wandeling. Op Crissy Field waren al heel veel Amerikanen aanwezig die daar hun kamp hadden opgeslagen. Tenten, stoelen en barbeques stonden over het grasveld verspreid. Vanavond is er namelijk vuurwerk in verband met 4 juli en dat kun je het beste vanaf Crissy Field bekijken. Dus zijn veel mensen daar al vroeg naartoe gegaan om een plekje te bemachtigen. Uitgedost in de kleuren van de Amerikaanse vlag, vlaggetjes in het gras gestoken en zelfs honden met allerlei versieringen. En natuurlijk veel eten en drinken.
Eenmaal bij de Marina aangekomen gingen we op zoek naar een taxi. Dit was namelijk al een hele wandeling en nu waren we wel toe aan de lunch. Eerst zagen we alleen maar taxi's die bezet waren, maar uiteindelijk zagen we een lege taxi. Dus terug naar het hotel. Daar de meeste spullen (vooral de jassen en truien die we op de brug wel nodig hadden) in de kamer achtergelaten. Op naar Cafe de la Presse. Wij een heerlijke hamburger met Franse frietjes en Saphira een chocoladecroissant. Ik had eerst ook nog een witte wijn, maar die vond ik niet lekker. Dus dan maar een Anchor Steam van de tap. Veel beter! De wijn werd niet eens op de rekening gezet. Heel netjes.
Vervolgens op weg naar het basisstation van de Cable Cars. We zagen het al somber in en dat klopte ook. Het was nog drukker dan gisteren. Dus dan maar met een taxi naar Lombard street. Konden we meteen met de taxi naar beneden over Lombard street rijden. Een hele aparte ervaring. Saphira keek haar ogen uit. Vervolgens onderaan Lombard street uitgestapt en ons in de mensenmassa gestort. Onvoorstelbaar, wat een toestand. Hahaha!!!! Echt Amerikaans. Maar ja, die stomme Nederlandse toeristen moeten het toch ook allemaal even zien. Hahaha!!! Zowel boven als beneden stond een verkeersregelaar en dat was ook echt wel nodig. Via de trap weer naar boven gelopen. En toen was de benenwagen wel op. Dus weer op zoek naar een taxi. We hadden geluk, want er werden net mensen afgezet bovenaan Lombard street. Dus we konden meteen instappen en terug naar het hotel. Nog even wat gedronken in de bar en nu meteen maar weer de website bijwerken. Ook Saphira is nu verhalen aan het schrijven en deze zullen we ook op de website gaan zetten. Er komt dus nog een menukeuze bij. Morgen gaan we naar Alcatraz en Pier 39 en dan hebben we de meeste hoogtepunten van deze geweldige stad wel gehad.