Zaterdag 03-07-2010 18.30 uur

Gisteravond met veel moeite Saphira weer wakker gekregen om te gaan eten. Het was niet een groot succes, maar het was wel het beste. Anders was ze waarschijnlijk midden in de nacht alweer wakker geworden. Dus gisteren gingen we naar een Grieks restaurant met een zombie. Hahaha!!! Ze wilde ook niets eten, alleen maar een beetje brood. Wij hebben ook niet erg veel gegeten, alhoewel het heel smakelijk was. Maar we waren gewoon te moe. Dus om 8.30 uur waren we alweer terug in het hotel en gingen lekker slapen. 's Nachts wel een paar keer wakker geworden van de brandweer die met de sirene aan voorbij reed, maar verder heerlijk geslapen. We waren natuurlijk al wel vroeg wakker. Dus ging ik maar eens naar de dichtsbijzijnde Starbucks. Eén van de velen. Daar lekker koffie voor Henk en mij en warme chocomelk voor Saphira gehaald. Ondertussen de 2e helft van de wedstrijd Duitsland tegen Argentinië gezien. Jeetje, de Duitsers wonnen met 4-0.
Daarna rustig aangekleed en op zoek gegaan naar een leuk tentje om te ontbijten. Dat vonden we: Café de la Presse. Heerlijk ontbeten. Henk met eieren, bacon en toast. Saphira en ik met American pancakes. Ik had daar ook nog verse aardbeien en banaan bij. Heel gezond dus. Hahaha!!!
Na het ontbijt was het SHOPTIJD!!! Naar de Gap store. Leuke t-shirts voor Saphira en een spijkerbroek en blouse voor Henk gekocht. Met extra korting. Er is overal sale en ook nog extra korting in verband met de grote feestdag morgen: 4 juli, oftewel onafhankelijkheidsdag.
Daarna naar Union square en naar Macy's. Henk en Saphira keken hun ogen uit. Wat een groot warenhuis en wat is alles ruim opgezet. Fantastisch! Daar kochten we een zomerjurkje voor Saphira. Oorspronkelijk 40 dollar, afgeprijsd naar 15 dollar en uiteindelijk hoefden we maar 8 dollar te betalen. Extra korting voor 4 juli. Lachen! In de kelder at Saphira nog een Ben&Jerry ijsje. Die kostte bijna 5 dollar. Hahaha!!!
Vervolgens verder gelopen naar Market street. Daar zit Bloomingdales en een groot winkelcentrum met daarin nog een ander groot warenhuis Nordstrom. In het winkelcentrum zijn halfronde roltrappen. Het is echt gigantisch groot en heel mooi. Je weet gewoon niet wat je ziet. Ook Henk was danig onder de indruk.
Vervolgens was het tijd voor de apple store. Saphira wilde graag een iPod touch kopen. Het was echt gigantisch druk. Alsof ze brood verkopen. Vooral de iPads waren niet aan te slepen. Ze werden echt met pallets tegelijk naar de kassa gebracht om daar als zoete broodjes over de toonbank te gaan. En dat hield me nu nog even tegen om er ook één te kopen. Want het is helemaal niet apart om zo'n iPad te hebben. Iedereen heeft al zo'n ding lijkt het. Of misschien was het toch nog de prijs. Tenslotte ben ik voor een iMac aan het sparen en dat wordt dan weer verder uitgesteld. Maar zo'n iPad is echt wel een FANTASTISCH aparaat. Dus als we aan het eind van de reis weer terugkomen in San Francisco weet ik niet of ik me dan nog steeds kan bedwingen. We zullen het zien.
Na al dat geshop was het wel tijd voor de lunch. Een heerlijke ciabatta met kip, avocado, sla, mayonaise en bacon en voor Saphira een croissant. Terug naar het hotel om alle spullen weg te brengen. En vervolgens met de taxi naar Alamo square om de painted Ladies te bekijken. Het is hier overigens heerlijk weer. Strak blauwe lucht en 21 graden Celcius. Er waren dus erg veel mensen in het park bij de painted Ladies. Heel gezellig. We hebben er ook nog een tijdje gezeten, alhoewel je op sommige plekken wel uit je hemd waaide. Na een tijdje te hebben geluierd in het zonnetje (en natuurlijk de nodige foto's te hebben gemaakt) gingen we lopend op weg richting de opera. Daar hoopten we dan weer een taxi terug naar het hotel te kunnen krijgen. Onderweg stond er een oude vrouw op de straat te barbequeën. Het rook werkelijk geweldig! Heerlijke enorme grote spareribs en hamburgers. We maakten nog een praatje. De mensen zijn hier echt heel aardig. We kregen nog tips over het vuurwerk van morgen: waar we wel en waar we zeker niet moeten zijn in verband met de drukte.
Leuk om zo door de stad te lopen op plekken waar geen toeristische attracties zijn. Uiteindelijk kwamen we bij de opera. Althans, ik vond het niet een gebouw voor de opera, maar Henk wel. En hij bleek gelijk te hebben. Het gebouw dat ik op het oog had bleek het stadhuis te zijn. Saphira was het lopen inmiddels wel zat, dus toen ze een taxi zag stak ze haar hand op. De taxi stopte meteen! Dus erin en weer terug naar het hotel. Heuvel op en heuvel af en over talloze kruispunten met stoplichten. Dus optrekken en weer afremmen. En onderweg kwamen we weer een cable car tegen. Die rijden ook voor het hotel langs. Toen we vandaag trouwens langs de opstapplaats bij Market street kwamen, stond er een enorme rij voor de cable car. Er waren echt wel honderden wachtenden. Onvoorstelbaar. Dat hebben we dus nog niet gedaan.
Terug in het hotel nog even wat gedronken in de bar. En vervolgens maar eens gevraagd naar de WiFi-verbinding. Wij dachten namelijk dat die gratis zou zijn, maar dat bleek niet zo te zijn. Maar als we ons aanmelden voor een gold member programma, dan was het weer wel gratis. Krijgen we ook nog 2 gratis drankjes en een krant iedere ochtend. Uiteraard krijgen we dan steeds aanbiedingen via de mail. Maar ach, dat zien we dan wel weer.
Nu kunnen we in ieder geval de verhalen op de site gaan zetten. En morgenochtend eens even de moeders bellen. Nu liggen ze namelijk lekker te slapen. Straks nog even wat foto's uitzoeken en ook uploaden. Hopen dat het allemaal gaat lukken, dan kunnen jullie tenminste lezen en zien hoe het met ons gaat.
Het bevalt in ieder geval uitstekend. San Francisco is echt een leuke stad. Morgen gaan we redelijk vroeg richting de Golden Gate brug. Dan staat de zon namelijk op de goede kant van de brug. Dan ziet het er heel mooi uit. Maar dat is morgen weer. Straks weer even eten en dan toch maar weer op tijd naar bed. Want we zijn toch wel weer moe.