Vrijdag 02-07-2010 18.10 uur

Vanmorgen om 6 uur Nederlandse tijd opgestaan en de laatste spullen ingepakt. We vertrokken met 3 koffers, 1 tas en 3 stuks handbagage naar Paul. Jesse stond buiten al op ons te wachten in zijn ridder outfit. Na alle bagage te hebben overgeladen naar de auto van Paul vertrokken we richting Schiphol. Het was erg rustig op de weg, dus we waren om ongeveer 8.15 uur op Schiphol.
Het was redelijk rustig bij de incheckbalie. Toch duurde het nog even, want de bagageband stond regelmatig stil. Ook moest de mevrouw achter de balie haar beide collega's een paar keer helpen. Maar na 15 minuten waren we dan toch echt klaar en konden we door de paspoort controle.
Vervolgens wat tijdschriften en puzzelboekjes kopen en vervolgens lekker rustig ontbijten. Vanaf 10 uur konden we al door de security bij gate F5. Dus daar nog een keer in een rij. En deze keer was het ook een echte lange rij. Toen we daar eenmaal doorheen waren, moesten we weer wachten voordat we aan boord konden. Nu begon Saphira toch wel wat ongeduldig te worden. Ze wilde nu toch wel heel graag het vliegtuig in en dat terwijl we er nog 11 uur in moesten zitten! Gelukkig ging het op rijnummers en waren we pas bij de laatste groep aan de beurt.
Het vliegtuig in rechtsaf en na 5 meter waren we al bij onze stoelen. Nummers 11A, 11B en 11C in de boeing 777-300. Dit zijn stoelen met extra beenruimte en dat scheelde inderdaad veel. Voor ons zaten maar 2 stoelen, dus Henk had gedeeltelijk nog meer beenruimte. Allemaal een eigen schermpje en afstandsbediening en keuze uit vele films, tv-series en spelletjes. Genoeg te doen dus. En daar hebben we ook zeker gebruik van gemaakt.
Het boarden was wat later van start gegaan en dus vertrokken we ook later. Om 12.00 uur stegen we pas op, terwijl de geplande vertrektijd 11.20 uur was. Maar dat maakte niet uit. Door wind mee nam de vliegtuig met 1 uur af tot maar 10 uur vliegen en dus was de geplande aankomsttijd 13.00 uur San Francisco tijd (9 uur vroeger dan in Nederland). En eerst zouden we om 13.20 uur landen. Dus we gingen toch nog inlopen.
De vlucht verliep voorspoedig en rustig. Saphira vermaakte zich ook uitstekend met het schermpje. Ze heeft de hele reis niet geslapen! Inderdaad landden we om 13.00 uur in San Francisco.
Aangezien we vooraan in het vliegtuig zaten, waren we redelijk snel uit het vliegtuig. Dus snel naar de immigratie voor de foto's en de vingerafdrukken. Van Saphira hoefden geen vingerafdrukken te worden genomen en dat vond ze best jammer. Uiteindelijk waren we al bij de bagageband, terwijl de koffers nog moesten komen. De eerste koffer was er redelijk snel, maar de anderen lieten nog even op zich wachten. Ondertussen werd de handbagage door een hond besnuffeld. Op zoek naar eten. Uiteindelijk vond hij bij een mevrouw een appel in haar tas, die ze meteen moest inleveren. Erg knap hoor!
Vervolgens door de douane naar buiten naar de taxistandplaats. Die was helemaal leeg, dus vroeg Henk zich af of we wel goed stonden. Maar gelukkig kwamen er na 1 minuut wel 10 taxi's tegelijk aangereden, dus konden we instappen. Op weg naar het Omni hotel. De taxichauffeur was erg aardig en luisterde soms naar een wedstrijd op de radio in het Spaans. Eerst hadden we het niet in de gaten, maar uiteindelijk begrepen we dat het de WK-wedstrijd van 's avonds was. Tja, bij ons was het net middag, dus daar dachten we niet aan. Overigens kregen we in het vliegtuig keurig de stand door, althans vanaf 1-1 en natuurlijk ook de 2-1. Alleen de 0-1 achterstand waren de piloten even 'vergeten' door te geven. De stewardessen liepen na afloop van de wedstrijd een polonaise door het vliegtuig. Hahaha!!!
In ieder geval waren we om 14.30 uur in het hotel. Het inchecken ging weer heel vlot en dus konden we snel naar kamer 904. Een prima kamer waar we alles meteen hebben neergegooid. Meteen maar op weg naar Lori's diner voor de lunch. Een lekkere hamburger! En natuurlijk Anchor Steam. En voor Saphira een vanille milkshake en een hotdog. En toen kwam de man met de hamer toch wel een beetje voorbij bij Saphira. Dus liepen we snel weer terug naar het hotel, zodat ze een dutje kon gaan doen. Henk en ik gingen ondertussen de koffers uitpakken. Ook wij zijn nu best moe. We hebben even gedoucht en gaan Saphira zo maar eens wakker maken. Dan gaan we nog even wat eten en dan echt slapen. En dan kunnen we morgen de stad eens beter gaan verkennen. De eerste indruk van Henk is dat het een hele relaxte stad is. En dat was mijn indruk 2 jaar geleden ook.
De proloog hebben we gehad. En nu begint de echte reis. We hebben er zin in!