Donderdag 26-08-1999 18.00 uur

Hotel Ceysands - Bentota

Gisteravond was geweldig! We gingen naar de receptie om op de boot te wachten. Op weg daar naar toe kwamen we echter een expositie van olieverfschilderijen tegen. We gingen even kijken en hebben er, na wat onderhandelen, eentje gekocht. De kleurenschilderijen vonden we niet mooi, maar de zwart/witte wel. Deze is eigenlijk grijsblauw/wit. Heel mooi.
Bij de receptie blies een bewaker op een fluitje om de boot te roepen. Want die lag aan de overkant. Na een paar minuten hoorden we het bootje aankomen, onzichtbaar in het donker. Het was heel apart om in het donker naar de overkant te varen. Daar werden we (en dat hadden we al verwacht) meteen aangesproken door een paar jongens met een tuktuk. We vroegen hoeveel het was naar restaurant Aida. Rs. 100, zei een jongen. Ik zei dat ik maar Rs. 50 wilde geven, want onderhandelen is gebruikelijk. Hij zei tot onze verbazing meteen dat dat goed was. En dus gingen we in zo'n grappig Sisi-karretje op weg. Het is maar een klein stukje, een kilometer ongeveer, maar niet prettig te lopen in het donker langs de kant van de weg.
In het restaurant draaiden ze gezellige Amerikaanse en Engelse muziek uit de jaren 60 en 70. De bediening was heel goed en het eten ontzettend lekker. De fles wijn was bijna het hele bedrag van de rekening. De wijn was namelijk al f 60,- en het totaalbedrag was f 90,-. Voorafjes, hoofdgerechten, koffie, thee, cognac en kahlua. Dus het eten is erg goedkoop. f 7,50 voor een steak. We merkten wel dat ze eigenlijk al om 22.00 uur sluiten. Dus voor vrijdag (morgen dus) hebben we om 20.00 uur afgesproken in plaats van 21.00 uur. Dan hoeven we ons niet zo schuldig te voelen als we er lang over doen. We wisten dat er recht tegenover het restaurant bij het Bentota Beach hotel taxi's en tuktuks stonden. De prijs was eerst weer Rs. 100. Zogenaamd nachttarief. Dus zeiden we dat we gingen lopen. Toen zei eentje Rs. 75 en een ander riep Rs. 60. Op het aanbod van Rs. 60 gingen we in. En dus waren we een paar minuten later weer bij de boot. Overvaren en we waren er weer. Het is erg leuk om 's nachts in het donker naar zo'n verlicht hotel toe te varen. Wat een gelukzalig gevoel!
Het was echt een heerlijke avond en we hebben er allebei van genoten.
 
Vannacht heeft het hard geregend, maar vanmorgen scheen de zon. Dus na het ontbijt gingen we zwemmen en in de zon liggen. Het was van korte duur, want er kwam weer een hevige en vrij langdurige regenbui. Dus gingen we wat vroeger biljarten en daarna lunchen. Inmiddels ging de zon weer schijnen en besloten we weer te gaan zwemmen en lekker onder de rieten parasol te luieren. Wat kan het leven toch zwaar zijn, ahum. Ik ga nog even wat lezen of puzzelen voordat we gaan eten. Ik heb vandaag eindelijk het boek van Tom Clancy (820 bladzijden) uit. Daar is Henk blij mee, want hij zat al een paar dagen zonder boek. Nu zit hij dan ook meteen te lezen.

Naar boven