Maandag 09-08-1999 19.00 uur

Hotel Taj Samudra - Colombo

Gisteren om 19.30 uur door John naar Schiphol gebracht. De balie was nog niet open, maar het was al vrij druk. Zoals gewoonlijk bij een chartervlucht was het weer een puinhoop. De bordjes gingen aan bij balies waar geen rij stond. Dus moest iedereen weer snel verplaatsen. We stonden redelijk vooraan, maar er kwam maar één man om te gaan inchecken. Dus stonden er drie rijen (waaronder de onze) te wachten op de andere vrouwtjes. Die zouden binnen 2 minuten komen. Na 20 minuten verscheen er weer eentje. En gelukkig kwam er redelijk snel daarna ook iemand voor onze rij. Het ging niet snel, dus hadden we uiteindelijk nog geluk dat we vooraan stonden. Nu waren we om 21.30 uur klaar en anders hadden we weer moeten rennen om het vliegtuig te halen.

Dat is namelijk een keer gebeurd toen we naar Griekenland gingen. We waren toen ook op tijd in de rij gaan staan, maar er kwamen mensen vanuit een zij-ingang en die schoven steeds tussen de rij. Zo waren we uiteindelijk zo’n beetje als laatste aan de beurt en vervolgens moesten we ook nog bijbetalen voor een paar kilo overgewicht. Dat nam veel tijd in beslag en dus moesten we toen bijna rennen om nog op tijd bij het vliegtuig te zijn.
 
Douane door; sigaren, geurtje en tijdschriften kopen en we konden wat gaan drinken. Om 22.50 uur moesten we instappen, maar ook daar ging het weer fout. We mochten het vliegtuig nog niet in. Waarom niet? Ja, dat weten we nu nog steeds niet. Maar ook dit viel gelukkig weer mee, want om 00.15 uur stegen we op. Zo’n 40 minuten later dan gepland.
De beenruimte was beter dan de vorige keer, dus Henk kon zijn benen redelijk kwijt. We hebben regelmatig wat gedommeld en om 06.45 uur Nederlandse tijd, maakten we een tussenlanding in Muscet in Oman. Daar moesten we alleen even tanken en van bemanning wisselen. Dat doet me eraan denken dat we nog nooit zo’n vriendelijke bemanning hebben meegemaakt. Na zo’n 45 minuten stegen we alweer op.

Naar boven